Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

C64 mini θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των απανταχού retro lovers?




Η πολύ έξυπνη από την πλευρά της Nintendo κίνηση να κυκλοφορήσει μίνι εκδόσεις των κόνσολών NES και SNES,  με το NES mini και το SNES mini αντίστοιχα, αλλά και τα τεράστια έσοδα που αυτές έφεραν στα ταμεία της εταιρίας, έδωσαν κίνητρο και σε άλλες εταιρίες να πράξουν το ίδιο, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι εκεί έξω είμαστε μάλλον περισσότεροι από όσο πιστεύαμε οι λάτρεις των Retro Video Games!

Οι κονσόλες της Nintendo όπως τις είδαμε από κοντά και παίξαμε μαζί τους είναι αρκετά ποιοτικές και σαν κατασκευή αλλά και πολύ εύκολες στον χειρισμό αφού κουμπώνεις το hdmi καλώδιο, τις βάζεις στην πρίζα και παίζεις. Τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα!

Πάμε όμως στο C64 mini. Έρχεται από μία εταιρία που σίγουρα δεν είναι η παλιά αγαπημένη Commodore. Την κονσόλα κατασκευάζει η Retro Games LTD

Αυτό από μόνο του είναι ένα στοιχείο που με κάνει να είμαι επιφυλακτικός.
Πόση αγάπη θα δείξει η εταιρία στην κονσόλα; Θα σεβαστεί την ιστορία της; Θα έχει την ποιότητα που θέλω; Θα έχει τα παιχνίδια που ελπίζω;
Για την ιστορία αντίστοιχη κονσόλα που  όμως δεν κυκλοφόρησε επίσημα από την μαμά εταιρία ήταν το Mega Drive mini της Sega που κυκλοφόρησε από την AT Games. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό καθώς η εταιρία παρουσίασε τα παιχνίδια χειρότερα από ότι ήταν στην γνήσια κονσόλα, πιο αργά, με ήχο σαν από παλιό τρανζίστορ που του τελειώνουν οι μπαταρίες και χειριστήρια που δεν είχαν καμία σχέση σε ποιότητα με τα γνήσια.

Απάντηση στο παραπάνω ερώτημα για τα παιχνίδια μου δίνει η ίδια η εταιρία και όπως το περίμενα με απογοητεύει πλήρως. Τώρα αν υπάρξει τρόπος να περάσουμε επιπλέον παιχνίδια ίσως διορθωθεί η κατάσταση αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμη.

Αυτό που με απασχολεί όμως περισσότερο είναι τι θα γίνει από εδώ και στο εξής και πως θα ανταποκριθούμε και εμείς. Θα αγοράζουμε ότι κυκλοφορεί και αγγίζει την νοσταλγία μας ή θα είμαστε αρνητικοί σε περιπτώσεις όπως το mini Mega Drive για να δείξουμε στην πράξη ότι η ρετρό αγάπη μας έχει και αντιστάσεις;



Για την ιστορία η κονσόλα θα κοστίζει 75€ και θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά
  • Accurate C64 operation
  • Pixel filter options (sharp, CRT, scanline emulation) and Pixel perfect graphics
  • Save game function
  • 2 USB ports: plug in a USB keyboard and use as a fully functional home computer, or add a second joystick for 2-player games
  • Θα έρχεται με HDMI έξοδο, classic style joystick και 64 παιχνίδια που μπορείτε να δείτε εδώ.
Εσείς τι πιστεύετε;




5 σχόλια:

  1. Τραγικό λογικά θα είναι, θα τρέχει κάποιο android με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα και φυσικά latency στα controls.
    Η μοναδική σωστή υλοποίηση χαμηλού κόστους ήταν το C64DTV-2 της αυτοδίδακτης Jeri Ellsworth όπου και βασιζόταν σε FPGA λύση.
    Διαθέτω στη συλλογή μου ένα τέτοιο και είναι φανταστικό.
    Μπορείς να το μετατρέψεις σε πλήρες μηχάνημα με drive, keyboard και αν υπάρχει και η δυνατότητα του keyrah τότε κανονικό case με αυθεντικό πληκτρολόγιο.
    Υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα που κάνει αλλά είμαι ήδη off-topic.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό αλλά για λίγους. Η επιτυχία σε αυτά τα μηχανάκια είναι το plug n play του πράγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά είναι πολύ απλό και χωρίς latency, αν το μοντάρεις αρχίζουν τα δύσκολα.

      Διαγραφή